نام کتاب : دایی وانیا
نویسنده : آنتوان پاولویچ چخوف
مترجم ( از متن روسی) : ناهید کاشی چی
انتشارات : جوانه توس
توضیحات : نمایشنامه روسی قرن ۱۹. ۷۱ صفحه.
بخشی از کتاب :
ماریا واسیلیونا : جالب است، ولی قدری عجیب به نظر می رسد. تمام آنچه را که هفت سال پیش، از آن دفاع می کرد ، حالا رد می کند. وحشتناک است!
وینی تسکی : هیچ هم عجیب نیست. مامان چایتان را بنوشید.
ماریا واسیلیونا : ولی دلم می خواهد حرف بزنم!
وینی تسکی : پنجاه سال است که داریم حرف می زنیم و حرف می زنیم و رساله می خوانیم،حالا دیگر وقت آن است که سکوت کنیم.
ماریا واسیلیونا : نمی دانم چرا وقتی من حرف می زنم خوشت نمی آید. مرا ببخش ژان، تو در این سال های اخیر خیلی عوض شده ای، به طوری که دیگر نمی شناسمت. تو فردی بودی با عقاید مشخص و روشنفکر.
وینی تسکی : آه بله! روشنفکر ولی از این روشنی هیچ کس روشن نشد. ( لحظه ای سکوت) من شخص روشنفکری بودم.لازم نیست مرا به ریشخند بگیری! من حالا ۴۷ سال دارم. تا پارسال سعی می کردم چشمانم را بروی فاضل مآبی های شما ببندم تا مگر زندگی واقعی را ببینم و فکر می کردم کار خوبی انجام می دهم. ولی حالا اگر می دانستید! از فرط تاسف و عصبانیت شب ها اصلا خوابم نمی برد. زیرا می بینم که چه طور احمقانه اوقاتی را که می توانستم همه چیز به دست بیاورم از دست داده ام. و حالا دیگر در پیری امکان به دست آوردن هیچ چیز را ندارم.
سونیا : دایی وانیا! این حرف ها کسل کننده است.
ماریا واسیلیونا : ( به پسرش) تو دقیقا عقاید گذشته ات را متهم می سازی.ولی آن ها مقصر نیستند، بلکه گناه از خود توست. فراموش کرده ای که عقاید خود به خودی چیزی جز مشتی کلمات بی جان نیستند. بایستی عمل می کردی.
وینی تسکی : عمل؟ همه کس استعداد آن را ندارد که مثل آقای پروفسور شما همیشه مشغول نوشتن باشد!
ماریا واسیلیونا : منظورت از از این حرف ها چیست؟
سونیا : ( ملتسمانه) مادربزرگ! دایی وانیا! خواهش می کنم!
وینی تسکی : من سکوت می کنم. سکوت می کنم و معذرت می خواهم.
(لحظه ای سکوت )
یلنا آندره یونا : امروز عجیب هوای خوبی ست.گرم نیست.
وینی تسکی : در چنین هوایی آدم دلش می خواهد خودش را دار بزند.
پ.ن : از این مترجم دایی وانیا و سه خواهر رو خوندم،ترجمه ی دایی وانیا خوب بود ولی سه خواهر.نه!!! بد نبود ولی به هیچ عنوان خوب نبود
#دایی_وانیا
#چخوف
دایی ,وینی ,تسکی ,وانیا ,ماریا ,واسیلیونا ,دایی وانیا ,وینی تسکی ,ماریا واسیلیونا منبع
درباره این سایت